michielenmarieke.reismee.nl

Profiel

Namen Michiel en Marieke

Datum vertrek: woensdag 18 september 2019
Dagen onderweg: 378
Dagen te gaan: onbekend

Momenteel in: Nederland

Over ons/onze reis

Onze reis van een half jaar in 2010-2011 smaakte naar meer en al snel ontstond het plan de Amerika's te gaan bereizen. In eerste instantie de Panamericana van het zuidelijkste puntje van Zuid Amerika naar Alaska met een campertruck. Maar bij het inlezen bleek dat Zuid Amerika nog veel meer te bieden heeft, dus onze focus ligt in eerste instantie op twee á drie jaar rondreizen door dat continent, en dan hopelijk ook nog naar Midden Amerika (afhankelijk van het budget). Als we daar dan de truck kunnen verkopen, door naar de USA, Canada en Alaska in een wat minder dieselslurpend monster (1 op 3!). 

Op 19 september 2019 zijn we ingescheept op de Grande Amburgo, een vrachtboot die er een maand over doet om ons uiteindelijk af te zetten in Montevideo, Uruguay, waar we dan onze reis vervolgen. We hebben geen route uitgestippeld, maar er zijn wel een aantal highlights die we niet willen missen zoals Antarctica (grote droom Michiel), paaseiland, de Galapagos eilanden, Salar de Uyuni in Bolivia en langere tijd bivakkeren bij bahia de Los Angeles in Baja California en daar kanoen met walvishaaien (grote droom Marieke).

Onze truck is een oude mercedes vrachtwagen 1222A uit 1988 die we compleet gestript en opgeknapt hebben tot een leefbare camper en die ons hopelijk gaat brengen waar we willen zijn.

Wij zijn te contacten via marieke_michiel@yahoo.com